בשר בקר טרי - טיפים לקנייה ובישול


  1. כשקונים בשר בקר טרי אפשר לבחור נתחים רזים במיוחד, כמו: כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ.
  2. בשר קפוא מאבד מהערך התזונתי שלו בזמן ההפשרה.
  3. לפני הבישול אפשר להוריד את השומן הנראה לעין.
  4. עדיף להשתמש בשיטות בישול כמו צלייה, אידוי ובישול.
  5. אפשר להשתמש במרינדה (של שום, שמן, רוטב סויה/יין וכו'( שתרכך את הבשר ותקצר את זמן הבישול.
  6. כדי להכין צלי עדיף לקנות בשר מיושן שהוא רך יותר בבישול.
  7. אפשר לצלות את הבשר על רשת (בתנור) ולאפשר לשומן לטפטף לתבנית שמתחת.
  8. על מנת לשמור על הברזל בבשר - כמו גם על מינרלים וויטמינים אחרים -מומלץ להכינו בטמפרטורות נמוכות ככל האפשר.
  9. עשבי תיבול, שום טרי, פלפל אדום חריף ומתוק וזנגוויל טרי יוסיפו לתבשיל המון טעם, ללא תוספת קלוריות.
  10. מומלץ להגיש בשר בקר טרי עם שפע ירקות במגוון צבעים.
העתקת קישור