הישראלי נוהג להתייעץ עם הקצב
הישראלי נוהג להתייעץ עם הקצב

בחודש פברואר 2004 קיימה מועצת הבקר סקר, באמצעות חברת סקרי דעת קהל מרקט ווטש, בנושא: התייחסות הציבור הישראלי לבשר בקר. מהנתונים עולה כי 79% מהציבור מצהירים כי הם קונים בשר בקר. יותר מ-50% מהציבור סומכים ברמה גבוהה מאוד על המלצתו של הקצב שלהם.

 

האם אתם נוהגים לקנות...

 

רק בשר קפוא

10.6%

בעיקר בשר קפוא

12.8%

גם קפוא וגם טרי

30%

בעיקר בשר טרי

10.5%

רק בשר טרי

19.5%

משתנה, לא קבוע, תלוי בבישול

1.6%

לא רלוונטי, לא קונים

13.5%

לא יודע, לא זוכר

0.7%

מסרב

0.7%

מספר המשיבים – 500

100%

 

המרואיינים שנוהגים לקנות בשר אצל קצב פרטי סומכים עליו יותר מאשר אלה הנוהגים לקנות ברשתות שיווק.

 

האם אתם נוהגים להקפיא את בשר הבקר הטרי שקניתם?

 

תמיד

24.9%

לעתים קרובות

17.6%

לפעמים

17.3%

לעתים רחוקות

7.6%

אף פעם לא

12.0%

לא רלוונטי, לא קונים

19.1%

לא זוכר, לא יודע

1.4%

מסרב

0.2%

מספר המשיבים – 500

100%

 

כמחצית מהנשאלים ענו: כן על המשפט: "הבשר שנמכר לנו בחנויות הוא בשר טרי שהוקפא והופשר". כשליש ענו: לא.

 

כ–80% מהציבור מעדיפים לקנות בשר בקר טרי ולא מיושן. רק 9% מהציבור יודעים מהו בשר מיושן, כל השאר חושבים שזהו בשר מקולקל/ישן, בשר שהוקפא והופשר, בשר שעבר תהליך כלשהו, או שלא מכירים בשר כזה כלל.

נשים (82%) קונות בשר יותר מגברים (77%), ככל שמתבגרים, יורד שיעור קניית הבקר. חרדים ודתיים קונים יותר בשר ממסורתים וחילונים. ילידי אפריקה/אסיה קונים פחות בשר בקר מצברים ומילידי אירופה/אמריקה. באזור השרון קונים יותר בשר מאשר באזורים אחרים בארץ.

העתקת קישור