עושים סדר בעדר
עושים סדר בעדר
בואו נעשה היכרות עם חומרי הגלם שלנו
מדור `עושים סדר ברפת` מביא לכם, חברי המועדון, הגדרות ומושגים חדשים מהרפת וטיפים למכירה. בואו נכיר את אוכלוסיית רפת הבקר.
מי ברפת ?
עגל חלב – עגל הניזון במשך חייו אך ורק מחלב או מתחליפי חלב עד הגיעו למשקל של 200 ק`ג חי/ משקל טיבחה כ- 115 ק`ג.
בקר
זכרים לא מסורסים (עד 20 חודש)
- שחור - לבן - עגל מרפת החלב

מצטיין בצבע בשר ורוד בהיר וברכות גבוהה, אחוזי תפוקה נמוכים, מבנה שריר חלש, שומן בינוני.
מתאים לאריזת ואקום.

משקל שחיטה: כ- 250 ק`ג טיבחה.
- מעורב - עגל מעדרי הבקר לבשר או מיבוא
צבע בשר אדום בהיר, רכות בשר בינונית, בעל אחוזי תפוקה
גבוהים, שריר מפותח מאוד, שומן מועט.
משקל שחיטה: יותר מ- 300 ק`ג טיבחה.
נקבות וזכרים מסורסים עד 30 חודש (מעדרי הבקר לבשר או מיבוא)
צבע בשר אדום, אחוזי שומן פנימי וחיצוני גבוהים, תפוקה בינונית, מבנה השריר מלא, חלק קדמי מפותח פחות יחסית. בעל טעם חזק ורכות גבוהה, מתאים לאריזת ואקום וליישון פתוח; מתיישן מהר יחסית.
משקל שחיטה: 200- 330 ק`ג טיבחה.
פרות עד גיל 48 חודש
כשהן מלאות – צבע הבשר אדום כהה. בעלות רמת שומן גבוהה, טעם עז, רכות בינונית, תפוקה ומבנה נמוכים.
משקל שחיטה – יותר מ- 300 ק`ג טיבחה.
העתקת קישור