בית המטבחיים החדש והמודרני של משפחת דבאח בדיר אל אסד שבגליל היה התחנה הראשונה בסיור הלימודי/מקצועי להכרת שרשרת הייצור של בשר בקר טרי. המשתתפים עקבו אחר תהליך השחיטה כולו, משלב הגעת העגלים והפרות ועד לשלב הרבע, ושתו קפה שחור מצוין.
התחנה הבאה היתה המפטמה של משפחת גבעולי בכפר יהושע. שם עשו הקצבים היכרות עם עגלים משלל מוצאים: פולין, הונגריה, אוסטרליה ועוד.
בדיוק כשהרעב החל להציק הגיעו למסעדת הבשר "אחמד את סלים" ביוקנעם. לקינוח, סיירו ביקב כרמל מזרחי בזכרון יעקב. למדו על תהליך ייצור היין, טעמו ממגוון יינות ואף קיבלו טיפים להתאמת סוגי היין לבשר ולסוגי הארוחות.
"נהניתי מכל רגע", סיכם את הסיור דניאל אורי מחולון. "גם למדתי, גם קיבלתי עצות וטיפים מעניינים, וגם נהניתי מטיול מקסים ומהחבר`ה החדשים שהכרתי".
|
|