עד העצם
עד העצם
יוסי גיליס, עגלי רמת הגולן
פחת העצם בחלק הקדמי הוא כ-20% מהמשקל. באמצעות חיתוך רבעים אפשר להציע נתחים עם עצם, שהם בעלי טעם ייחודי, להעשיר את ההיצע ולהגדיל את הרווח. אפשר להציע נתחים עם עצם רגילה ונתחים עם עצם מוח:
חזה עם עצם – נוסף על העצם אנו מוכרים גם את השומן הנמצא בין החזה ובין העצם
צלעות עם עצם – צלעות 12-5 משמשות להכנת סטייקים. העצם מהווה משקל מהותי המאפשר למכור סטייק במחיר סביר. צלעות 4-1 משמשות לתבשיל קדרה ולמרק
אסדו - שיעור העצם באסדו גבוה, ולכן אלטרנטיבת המכירה כדאית. בנוסף, יש לזכור כי בתקופה האחרונה לא היה יבוא של בשר מקביל
עצם מוח - אוסובוקו – חיתוך השריר עם עצם המוח נותן למנה טעם ייחודי.
העתקת קישור