דרכון לכל פרה
דרכון לכל פרה
בשנים האחרונות גובר בעולם הצורך לקבל מידע על הבשר מההמלטה עד לשולחן.
באירופה, וכך גם אצלנו מבוססת שיטת סימון הבקר על תגי זהות המחוברים לאוזן הפרה, המאפשרים תיעוד של פרטים "אינטימיים" כמו: ארץ הלידה, ארץ הפיטום, מספר הזיהוי, המדינה שבה נשחטה ומספר הרישום של בית המטבחיים.
לשיטת התיעוד הזאת יתרונות וחסרונות בכל הקשור למגדלי הבקר וליצרנים. רבים מהם חוששים, ובצדק, שהתהליך מאט מאוד את קצב ייצור הבשר, וכי אם הבשר יתקלקל בשלב כלשהו בתהליך יתלו בהם את האשמה. יחד עם זאת, התיעוד המסודר יכול לשמש הוכחה שהם עומדים בכל הדרישות, וכך, להגן עליהם מפני תביעות.
יצרן זריז אחד כבר מצא דרך להשתמש ברישום ככלי שיווקי. הוא הקים אתר אינטרנט שבו, בהקשת קוד המוצר מתקבל סיפורו של הבשר - היכן נולד, היכן גדל והיכן נשחט.
יצרנים בהולנד, בדנמרק ובארה"ב יוצרים מותגי בשר ייחודיים עם "תעודת יוחסין" כדי להבטיח את איכותם, בטיחותם ואת טעמם המיוחד.
מתוך אתר:
MATRIC (The Agribusiness Trade Research and Information Center)
העתקת קישור