אהוב אותי ברכות, או – איך משווקים רכות באנגליה
אהוב אותי ברכות, או – איך משווקים רכות באנגליה

רכות הבשר היא פרמטר חשוב בקביעת איכות של נתחים והיא משפיעה ישירות על שביעות רצונו של הלקוח.

רשת הסופרמרקטים הבריטית SafeWay החליטה להשתמש במושג "רכות" לבידול מותג הבשר שלה. כדי להבטיח ללקוחותיה רמה אחידה של רכות הקימה הרשת מערך בדיקה שלם כחלק מבקרת האיכות שלה. לשם כך גם פיתחה מבחן רכות שנקרא SSF-

Slice Shear Force (כוח נדרש לחיתוך של נתח) שבעצם מייעל מבחני רכות קיימים.

ב- SSF דוגמים פיסות בשר (בעובי של ס"מ ואורך של 4 ס"מ), מבשלים אותם לדרגת עשייה קבועה ובודקים באמצעים פיסיקליים כמה כוח (שווה ערך לנגיסת שיני אדם) נדרש כדי לחתוך את הבשר. הבדיקה נעשית באמצעות מיכשור מכני פיסיקלי בסיסי שמודד ניוטונים (יחידות כוח פיסיקליות). לצורך הבדיקה הקימה הרשת מעבדות שבהן נדגמים 250,000 נתחים בשנה מול 10,000 נתחים בלבד שבודקים המתחרים.

http://www.beef-mag.com

העתקת קישור