לונדון כן מחכה... לקצבים
לונדון כן מחכה... לקצבים
בגיליון "בקר טרי" הקודם, עשינו הכרות עם עמיתינו הקצבים הצרפתים. בצרפת תופס מקצוע הקצבות מקום מרכזי ומכובד בתוך קשת המקצועות הפופולריים. הפעם אנו מציעים לכם הצצה קצרה אצל השכנה של צרפת - אנגליה.
מחכים לצעירים
באנגליה נחשב עד עתה מקצוע הקצבות לחלק מתעשיית המזון בכלל, אין לו את הייחוד שניתן למקצוע בצרפת למשל. היום קיים באנגליה מחסור בקצבים, ונעשים צעדים המעודדים צעירים למצוא דרכם אל המקצוע.

בשנת 1469 הוקמה באנגליה אגודה מקצועית (גילדה) המהווה עד היום מקום מפגש לקצבים להעלאת רעיונות ושיתופי פעולה. ב-1946 הוקם במסגרת האגודה "מכון הבשר" שחודש ב-1990 והוא נקרא היום מועצת ההכשרה למקצוע הקצבות" המכשירה עובדים צעירים לתעשייה.
מה נדרש מהקצבים באנגליה?
ראשית, למכור בשר, עופות ומוצרי בשר. העבודה דורשת חיתוך, פירוק וייעוץ קולינרי ללקוחות. הקצבים מתמחים בפיקוח על המלאי ובבקרת איכות משלוחי הבשר המגיעים לאטליזים מבחינת איכות והיגיינה. חלק מהקצבים מתמחים בהכנת מוצרי בשר, כגון נקניקיות, המבורגרים ופשטידות למיניהן.
מהם הכישורים הדרושים לקצב האנגלי?
יכולת טכנית לעבודה עם כלים ידניים חדים ומכונות
סטנדרטים גבוהים של היגיינה עצמית ובמקום עבודה
יכולת לעבודת צוות
להיות תקשורתי ובעל יכולת שירות לקוחות גבוהה
הבנת המוצר
סידור ועיצוב חלון הראווה
ידע בניהול תקציבים ובתשלומים.
אז מי יכול להיות קצב?
אין דרישות קבלה מיוחדות. נהוג להתחיל כעוזר קצב או כמתמחה מעשי. גם אין הגבלת גיל למקצוע ניסיון קודם בתעשיית המזון יכול להיות לעזר.
ההכשרה נעשית קודם כול בשטח, תוך כדי עבודה, והמתמחים מקבלים שכר תוך כדי לימודים.

קיימות 3 רמות של קצבים באיגוד הקצבים האנגלי:
1NVQ\SVQ רמה 2 - חבר, רמה בסיסית של ידע במקצועות הבשר. התעודה מאפשרת לעבוד בקצבייה תמורת משכורת
2NVQ\SVQ רמה 3 - שותף. התעודה מעידה על ידע פרקטי
3NVQ\SVQ רמה 4 - מומחה. התעודה מאפשרת ללמד ולהתקדם לתפקידי מפקחים ולתפקידים ניהוליים בתעשייה
ומה המשכורת?
מתלמד מרוויח כ-10,000 לירות שטרלינג בשנה
מתמחה מרוויח בין 11,000 – 13,000 לירות שטרלינג בשנה
מנהל מרוויח בין 12,000 – 17,500 לירות שטרלינג בשנה
מקורות:
www.butchershall.com
www.learndirect-advice.uk
העתקת קישור