הבשר הכי רך בעולם: קובה (Kobe) ביף
הבשר הכי רך בעולם: קובה (Kobe) ביף
את הפרות משקים בבירה, משמיעים להן מוסיקה ועושים להן מסאז'ים עם סאקי. כל מה שרציתם לדעת על שיטת הגידול היפנית לבקר משובח
מה זה קובה ביף?
קובה ביף הוא שם מותג שהפך גם לשם המוצר - כך הוא נקרא היום בפי העם. כל בשר בקר, שהמקור שלו בפרות שזוכות לטיפול קובה המסורתי שפיתחו היפנים, נקרא היום קובה. הפרות של הקובה ביף זוכות, מעבר למסאז'ים, לבירה ולמוזיקה, גם לרפתות נקיות ומאווררות ולמטפלים שמקדישים להן הרבה מאוד תשומת לב .קובה ביף הוא הבשר המשובח ביותר הקיים ביפן ומגדלים אותו בעיקר במחוז היוגו. הוא משויש לכל אורכו בעורקים דקיקים של שומן, וטעמו עוצר נשימה ורך במיוחד.
הבקר המיוחס הזה אוכל מזון טבעי, כגון שעורה, סובין, חיטה ועשב, ולוגם מים צלולים ומשובחים במיוחד. בכל שנה מוצעים למכירה רק כ-3,500 פרות, ומתוקף חוקי היצע וביקוש, המחיר עולה על 100דולר לפאונד (454 גרם) בקר. באמריקה מכליאים את הקובה ביף עם בקר אמריקני, וכך מוזילים את מחיר המוצר הסופי.
קצת היסטוריה
עד סוף המאה התשע עשרה כמעט שלא אכלו בשר ביפן, בגלל השפעת הבודהיסטים, אך בעיר קובה, הנמצאת במרכז אחד האזורים שהיו מיושבים בקוריאנים ובסינים, איסור הבקר לא היה ממש מקובל.
בינתיים, שיטת הקובה "עשתה לה כנפיים" והתפשטה בכל רחבי העולם. אך מאחר שהיפנים, אבוי לבושה, לא רשמו פטנט על שמם, הוא הפך לשם גנרי, והיום מגדלים בקר בשיטה הזאת, אם כי זנים אחרים, בכל העולם, כולל אוסטרליה ואמריקה.
העתקת קישור