בקר במיץ אוכמניות

בקר במיץ אוכמניות

10/09/2006

מחקר שנערך באוניברסיטת מיין בדק השפעת רכז אוכמניות על שמירת הטריות של בשר בקר טרי. במחקר, הוסיפו החוקרים מיץ אוכמניות מרוכז לבשר בקר טחון מזוהם בכמה סוגים של חיידקים הידועים כגורם להרעלות מזון. כבקרה על הניסוי, השוו את התוצאות מול בשר בקר טחון זהה בתוספת מעט מים מחוטאים.

התוצאות הראו שמיץ האוכמניות ריסן משמעותית התרבות של חיידקים כגון סלמונלה, ליסטריה ואי-קולי. התוצאות חזרו בבדיקה הן בטמפרטורות נמוכות והן בטמפרטורות גבוהות. מיץ האוכמניות מאפשר פתרון אחר שעונה על מגמת השוק, לעבור מחומרים כימיים לחלופות טבעיות.

מחקר זה אינו הראשון שבודק את תרומת הפרי להאטה בהתרבות בקטריות, אבל הוא הראשון שבודק את השפעת רכז האוכמניות על בשר. תכונה זו של האוכמניות נובעת מהימצאות רכיב טבעי שנקרא PAC (ProAnthoCyanidins) מסוג A (כשברוב הפירות נמצא PAC מסוג B). ל-PAC באוכמניות מיוחסות גם תכונות נוגדות חימצון (אנטי אוקסידנטים) מה שמעלה את ערכו של הפרי אף יותר. 

 

תרגמה: טל פיחוביץ'

העתקת קישור