משפחת קצבים שכזאת

 משפחת קצבים שכזאת


מאת: אבישי מלול

 


משפחת חזן היא משפחת קצבים ידועה וותיקה מאוד בבית שמש.באתי לבקר את אפריים ומזל חזן בקצביה הגדולה ושוקקת החיים, שנמצאת במרכז המסחרי, כדי ללמוד מהם איך שומרים על עסק משפחתי פורח לאורך כל כך הרבה שנים.


- מי התחיל את שושלת הקצבים במשפחה ומי המשיך את השושלת?
שושלת הקצבים מתחילה עוד בימים שהתגוררנו במרוקו שממנה עלינו לארץ בשנת 1957. אני דור רביעי בענף הזה, ובניי הם דור חמישי. בגיל 13 הצטרפתי לעבודה בחנות. בסוף יום הלימודים הייתי מגיע לקצביה ומפרק בשר.
- האם יש גם נשים בעסק?
בעבר הנשים לא לקחו חלק בתפעול העסק. אז הן עסקו בעיקר בבישול הבשר ולא בפירוקו. היום אשתי מזל היא יד ימיני בעסק. היא עוסקת בכל תחום בקצבייה - החל מפירוק הבשר ועד לניהול השוטף של העסק.
- מה זכור לך (או שמעת מאבא/סבא) מימיה הראשונים של החנות. מה התפתח מאז?
בעבר, התנאים שעמדו לרשותנו היו דלים מאוד ודרשו עבודה קשה יותר ואיכות הבשר הייתה ירודה יותר, בהשוואה להיום. לא היו מקררים ומקפיאים בחנות, דבר שצמצם את מבחר הבשרים שיכולנו לספק. בעבר, כל הקודם זכה, והנתחים המובחרים ביותר הגיעו לקרובי המשפחה. היום אין בעיה לספק לכולם כל חלק בכל שעה.
בשר הבקר שנמכר בעבר היה בשר טרי שעבר תהליך יישון לא מבוקר והעבודה בחנות הייתה אז פיזית הרבה יותר.
בשנת 70 החל להיכנס נושא המיכון שכלל מסורים חשמליים, כלים חשמליים לניקוי ומקפיאים איכותיים. בתחילת שנות ה-90 החל פיקוח של משרד הבריאות שחייב כל ספק בשר להעסיק וטרינר שיפקח על נושא התברואה.
- האם הלקוחות שלך אוהבים בשר בקר טרי, אילו נתחים הולכים הכי טוב?
היום גוברת המודעות לבקר טרי בקרב הלקוחות שמבינים כי בשר טרי, מיושן כהלכה, איכותי יותר מבשר קפוא. הנתחים הנמכרים ביותר הם החלקים שמיועדים לבישול ארוך יותר ותבשילי קדירה: כתף, צלעות וחזה.
- מה אתם עושים כדי לשמר את הלקוחות?
אנו מעניקים שירות משלוחים חינם לכל לקוחותינו ומשווקים מוצרים נוספים שקשורים לבישול בשר, כמו: רטבים וממרחים מיוחדים. אנו מכירים את טעמו של כל לקוח ולקוח ודואגים לספק לו את מבוקשו.
- מהו ה"אני המאמין" שלך כקצב?
היכולת שלנו לשרוד בענף התחרותי תלויה במקצועיות שלנו, במכירת בשר טרי איכותי שיושן כהלכה. משפחת חזן בכלל, ואני בפרט, מאמינים שמעל לכול, היחס האישי, הכולל המלצת קנייה נכונה בהתאם לצורכי הלקוח, עצות טובות איך להתנהג עם הנתח ומהי הדרך הנכונה להכין אותו, הם הדברים החשובים ביותר שאנו כמשפחת קצבים אמורים לספק.

העתקת קישור