מעתה בשר וחלב בריאים הרבה יותר
מעתה בשר וחלב בריאים הרבה יותר

פרופ' משה רוזנברג, מדען ישראלי יליד נתניה מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס ומומחה בטכנולוגיות ובהנדסת חליבה, הצליח לפתח יחד עם עמיתו, פרופ' אד דה פיטרס, תוספת מזון חדשנית הגורמת לפרות להניב חלב בריא הרבה יותר, שבו שיעור חומצות השומן נמוך פי 8 מאשר בחלב רגיל. גם הרכב השומנים שלבשר הפרה שתקבל את התוספת ישתפרו.

לדברי פרופ' רוזנברג, תוסף המזון הוא תרכובת המכילה שמן פשתה, שמן סויה ושמן דגים שיוצרים מעטפת מגן בגוף הפרה מפני חיידקים וחד תאיים שהופכים בדרך כלל את השומן הלא רווי שבמזון לשומן רווי. השומנים המוגנים האלה יעברו מהקיבה למעי הפרה וייספגו, כך הם יגנו גם על בלוטות החלב, וגם על טיב הבשר. המחקר, שיושלם בתוך כשנה, אמור לשפר את הרכב החלב וכמובן את צריכת הבשר.

מבוסס על כתבתו של אלכס דורון, "מעריב" 2003

העתקת קישור