תענוגות בשרים בחג
תענוגות בשרים בחג

אורלי פלאי ברונשטיין - עורכת גסטרונומית "על השולחן"

 זמן קצר לפני סעודת החג הגדולה של ראש השנה, כולנו מדפדפים במיטב המתכונים שבאוסף הפרטי שלנו ומחפשים את מנת הבשר האולטימטיבית.
שתהיה חגיגית, טעימה, ואם אפשר, קצת שונה מזו שהגשנו בשנה שעברה.


אז איך בוחרים את המנה?
שמונה טיפים


1
. מעל הכול, חשוב שיהיה אפשר להכין את המנה מראש, לשמור בקירור או בהקפאה
ולחמם בזמן אמת מבלי שאיכותה של המנה תיפגע. לחלופין, זו יכולה להיות מנה
שמשלימים את הכנתה בתהליך קצר, סמוך להגשה.

2
. בראש השנה אנחנו מייחלים לשנה מתוקה – לכן, כדאי לשלב במתכונים דבש, ריבה
או פירות. אלה הולכים נהדר גם עם אגוזים שמסמלים שגשוג, הצלחה ופריון.

 

3. בראש השנה נהוג לאכול דברים עגולים או ממולאים שיסמלו את המשכיות מעגל
החיים. לכן, אפשר לבחור בפשטידת בשר, בצקים עגולים ממולאים או עוגת בשר.

4
. לאירוח אלגנטי - בוחרים במנה מרכזית שתגיע לשולחן בצורת נתח מרשים כמו
כתף, סינטה, פילה או רולדה ממולאת. לחלופין, אפשר להגיש מנות אישיות על צלחת מסודרת בקפידה.

5
. חשוב להדגיש בפני הלקוחות, להקדים ולתכנן את התפריט. להזמין מראש את הנתח
המיועד ולא לחכות לדקה ה-90, שאז עשוי להתגלות שהוא חסר.

6
. הציעו ללקוחות שירותים מיוחדים: נתחים חתוכים לפי דרישת המתכון,
נתחים משוטחים מוכנים למילוי, או הכנת כיסי מילוי וכדומה.

7
. אל תשכחו לצייד את הלקוחות בחוט קשירה להכנת מנות צלי בעלות
מראה מרשים ומקצועי.

8
. לאירוח חסכוני - ציידו את הלקוחות במתכונים יצירתיים מבשר בקר טחון,
למשל: טרינים, ממולאים וגלילות.

העתקת קישור