התוצאות היו כמעט זהות בשתי הקבוצות (1%-3% מתחת לנתוני הבסיס ), במהלך הטיפול. הרמות הממוצעות של הטריגליצרידים , נותרו בעינן וריכוז ה - ) HDL-cholesterol " הכולסטרול הטוב " ), עלה בכ - 2% בשתי הקבוצות.
מסקנות : דיאטה דלת-שומן אשר הכילה בשר אדום רזה או בשר עוף או דגים רזה הובילה להפחתה דומה ברמות - LDL-cholesterol ולעלייה דומה ברמותHDL-cholesterol ,תוצאות אשר נשמרו לאורך 36 שבועות של טיפול.
Arch Intern Med 1999 Jun 28: 158 (12): 1331-8
Comparison of the effects of len red meat vs lean white meat on serum lipid levels among free-living persons with hypercholesterolemia : a long-term, randomised clinical trial. Davidson MH, Hunninghake D, Maki KC, Kwiterovich PO Jr, Kafonek S
|