מה יודעות אמהות על בשר בקר טרי

מה יודעות אימהות על בשר בקר טרי?


לתזונה, בעיקר בשנים הראשונות, השפעה מכרעת על בניית הגוף, תפקודו, ועל בריאותו בהמשך.
בינואר 2007 נערך סקר בקרב 302 אימהות לפעוטות בני 6-24 חודשים. הסקר נערך בחסות מועצת הבקר.


בסקר נשאלה השאלה:
אילו מבין המזונות הוא העשיר ביותר בברזל?
כ-30% ציינו את בשר ההודו, 24% ציינו את בשר הבקר.

 


מה נכון?
בשר בקר טרי מכיל כמויות גבוהות של ברזל-3.15 מ"ג ב-100 גר',לעומת מזונות אחרים: עוף 1.31 מ"ג,הודו 1.78 מ"ג, ודג סלמון 0.34 מ"ג. כמו כן, רמת הספיגה בדם של הברזל מבשר בקר טרי גבוהה מזו של מקורות צמחיים, דוגמת תרד.


בסקר נשאלה השאלה:
לפי הנחיות משרד הבריאות בארץ, מאיזה גיל מותר להוסיף בשר בקר לתפריט התינוק?
תשובה: 55% מהאימהות לא יודעות, או סבורות, שמומלץ להכניס בשר בקר לתפריט התינוק החל מגיל 11 חודשים. רק 15% מהאימהות מודעות לכך שהגיל המתאים הוא 8-7 חודשים.

מה נכון?
עפ"י תדריך להזנת הפעוט והתינוק הבריא של משרד הבריאות, "...מומלץ להגיש לתינוק, מתום החודש השישי, מזונות שמכילים ברזל זמין ( כמו בשר ודגנים מועשרים בברזל)...".


בסקר נשאלה השאלה:
היזכרי במרק הבשר הראשון שהכנת לילדך, מאיזה בשר הכנת אותו?
תשובה: אף על פי שאימהות יודעות שבשר הודו ובשר בקר עשירים בברזל, 67% הכינו את המרק הראשון מבשר עוף.

מה נכון?
כדאי לשלב בשר בקר טרי גם במרק הראשון. יש לוודא שהבשר נטחן היטב לפני ההאכלה.

העתקת קישור