פי 8 מעוף

מנת בשר בקר במשקל 100 גרם,  מספקת את כל הכמות היומית של ויטמין B12 הנדרשת בכל גיל

 בתיה מוסקוביץ', תזונאית רפואית

 

אחד מכל שלושה בישראל סובל ממחסור בוויטמין B12, כך מגלה סקר חדש שנעשה במשרד הבריאות. מדובר בבעיה חמורה העלולה לגרום לאנמיה (חוסר דם) ולנזק בלתי הפיך למערכת העצבים. אחת הסיבות למחסור בוויטמין B12 היא הימנעות מאכילת בשר בכלל ומבשר בקר בפרט. הימנעות זו נובעת לרוב ממידע לא נכון על תכולת השומן והכולסטרול שבבקר, ומביאה לידי מחסור בוויטמינים ובמינרלים החשובים כל כך לבריאות.

 

B12 בריאות טובה

ויטמין B12 עוזר לנו לשמור על בריאותם של תאי הדם האדומים ושל תאי מערכת העצבים. אנחנו זקוקים לו גם לצורך בניית החומר התורשתי הנמצא בכל תאי הגוף) ולכן הוא חשוב כל כך לצמיחה ולהתפתחות של ילדים).

 

סימני מחסור

מחסור בוויטמין B12 עלול להופיע בעקבות חוסר יכולת לספוג אותו מהמזון; הוא עלול להופיע בצמחונים - בעיקר בקרב אלה שאינם צורכים חלב ומוצרי חלב. עייפות, חולשה, בחילה, עצירות, איבוד תיאבון ואיבוד משקל הם מסימני המחסור בוויטמין B12 גם חוסר תחושה או עקצוץ בידיים וברגליים עלולים להופיע. סימני מחסור נוספים הם: דיכאון, בלבול, בעיות זיכרון וכאבים בפה ובלשון.

 

מקור משותף

B12 נמצא רק במזונות שמקורם בבעלי - חיים: בשר בקר, עוף, דגים, חלב, גבינות, יוגורט וביצים. הוא אינו נמצא במוצרי מזון מן הצומח, אלא רק אם הוסיפו להם אותו באופן מלאכותי.

 

מנה אחת - כל הכמות היומית

מנת בשר במשקל 100 גרם, לאחר ההכנה, מספקת את כל הכמות היומית של ויטמין B12 - הנדרשת בכל גיל. הטבלה שלהלן ממחישה את תכולת ה–B12 בבשר בקר, לעומת מזונות אחרים שמקורם בבעלי חיים:

 

מזון

גודל המנה – לאחר הכנה

כמות B12

בשר בקר טרי

100 גרם

3 מיקרוגרם

חזה עוף

100 גרם

0.37 מיקרוגרם

הודו

100 גרם

0.37 מיקרוגרם

דג סול

100 גרם

2.5 מיקרוגרם

חלב

כוס

0.72 מיקרוגרם

ביצה

אחת

0.55 מיקרוגרם

העתקת קישור