לרדת במשקל עם בשר בקר
הגיע הזמן להתחיל לרדת במשקל, וכדאי לעשות זאת מוקדם ככל האפשר,
בתיה מוסקוביץ', תזונאית קלינית M.Sc
"השמנה היא מגפת המילניום". מי שאמר את זה ידע כנראה על מה הוא מדבר. להשמנה קשר ישיר לעלייה במחלות לב, לרמות גבוהות של כולסטרול ושומנים בדם, ליתר לחץ דם, לסוכרת, לבעיות נשימה ועוד ועוד.
אז הגיע הזמן להתחיל לרדת במשקל, וכדאי לעשות זאת מוקדם ככל האפשר.
איך עושים זאת ?
ראשית, צריך לחשוב על מאזן האנרגיה, שזה אומר להוציא יותר אנרגיה ממה שמקבלים באמצעות האוכל. אבל זה לא הכול. צריכים גם לחשוב על איכות המזון, שפירושה - לאכול נכון ולהרגיש בריאים ומלאי אנרגיה גם בזמן דיאטה להפחתת משקל.אם נאכל מזונות דלי קלוריות, שדלים גם ברכיבי תזונה חיוניים לגוף, נהיה אולי רזים יותר אך בהחלט לא בריאים יותר. המפתח להפחתת משקל בריאה הוא אכילה מאוזנת של מגוון מזונות בכמויות סבירות, ועיסוק בפעילות גופנית קבועה ומהנה כחלק מאורח החיים.
אוכלים בשר בקר ויורדים במשקל
כאשר אנחנו מדברים על איכות הדיאטה, ישנם מזונות שתורמים לכך יותר ממזונות אחרים. בשר בקר מכיל כמות מרוכזת של ויטמינים ומינרלים חשובים כמו אבץ, ברזל, ויטמין B12 וחלבון מצוין.
אכילת בשר בקר רזה, בכמויות קטנות, יכולה להתאים היטב לתוכנית בריאה לירידה במשקל. המנה המומלצת היא 100 גרם בשר בקר טרי, לאחר ההכנה. המנה מכילה 180 קלוריות בלבד.
כדאי לבחור נתחים רזים, כמו כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, סינטה וכנף העוקץ. את מעט השומן הנראה לעין אפשר להרחיק ולהכין את בשר הבקר בשיטות שאינן דורשות תוספת גדולה של שומן, כמו אידוי, בישול, צלייה בתנור או בגריל וטיגון-ערבוב. נתחים רזים במיוחד אפשר להשרות במרינדה ולבשל עם ירקות לתוספת ארומה ורכות לבשר.שילוב של בשר בקר רזה בתפריט לירידה במשקל יכול להוסיף בריאות, גיוון, טעם והנאה - ולעזור בשמירה על תזונה נכונה ובריאה, לאורך זמן.
הרכב תזונתי של בשר בקר רזה ובשר עוף
שם הנתח אנרגיה חלבון שומן כולסטרול ברזל אבץ ויט' B12

(קלוריות) (גר') (גר') (מ"ג) (מ"ג) (מ"ג) (מק"ג)
מותן, פילה 194 27 8.8 58 3.2 5 2.3
סינטה* 171 28.8 5.36 69 1.94 4.7 2.16
שוק עוף+עור** 216 27 11 91 1.33 2.87 0.32
חזה עוף** בלי עור 187 33 4.71 91 1.14 1.08 0.37
*הרכב תזונתי ל–100 גרם בשר לאחר הכנה. **בשר עוף ללא עצמות לאחר הכנה
העתקת קישור