צלי עגל בירקות
צלי עגל בירקות
שיטת הצלייה המודגמת במתכון זה היא אידיאלית להכנת עגל רך ועסיסי. את הרכב הירקות אפשר לשנות ולגוון לפי הטעם.
מצרכים
(6 מנות )
½ 1 ק"ג עגל חלב (כף, קאצ`קע או שייטל) נקי
(מומלץ לבקש מהקצב שיקשור את הנתח)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
שמן זית
5 בצלים פרוסים לפרוסות עבות
5 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
2 מקלות סלרי פרוסים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות בגודל 1 x 1 ס"מ
1 כרישה (החלק הלבן בלבד) חתוכה לטבעות בעובי 2 ס"מ
6 שיני שום שלמות, לא קלופות
2 עלי דפנה
2 – 3 גבעולי קורניות
¼ 1 כוסות מרק בקר או עוף
¾ כוס יין לבן יבש
אופן הכנה
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מתבלים את העגל בפלפל לבן ומלח.

2. מחממים מעט שמן זית בסיר עבה ורחב ומשחימים את הנתח מכל הצדדים.

3. מוציאים את הבשר מהסיר, מוסיפים את כל הירקות מלבד השום ומטגנים בעדינות, עד שהם הופכים לשקופים ומבריקים. מוסיפים את השום, עלי הדפנה והקורנית. יוצקים לתוך הסיר את המרק והיין ומניחים את הבשר על מצע הירקות. מתבלים.

4. מביאים לרתיחה, מכסים במכסה הדוק (אם המכסה אינו הדוק דיו, אפשר להניח בין המכסה לכלי נייר כסף או נייר אפייה). מעבירים את הסיר לתנור החם וצולים במשך שעה ועשרים דקות.

5. מוציאים את הסיר מהתנור, מעבירים מחצית מהירקות לממחה או למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת מחית חלקה. אפשר לסנן את הרוטב דרך מסננת דקה.

6. מסדרים את הירקות השלמים בצלחת גדולה. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס`מ ומסדרים על הירקות. יוצקים על הבשר מעט מהרוטב ואת היתר מגישים בכלי נפרד.

מגישים עם תפוחי אדמה אפויים או אורז לבן. את צלי העגל אפשר להגיש גם קר ללא הרוטב והירקות.
העתקת קישור