צלי בשר
צלי בשר
מצרכים
ל-10 סועדים
2 ק"ג כתף בקר
50 גרם שמן
200 גרם ירקות קצוצים
50 גרם רסק עגבניות
מלח
פלפל
200 סמ"ק יין אדם
1 ליטר ציר בקר
12 גרם קורנפלור
50 סמ"ק יין אדום
אופן הכנה
1. משחימים את הבשר מכל צדדיו. 2. משחימים את הירקות ומוסיפים את רסק העגבניות מלח ופלפל. 3. מנקזים את המחבת ביין ומצמצמים עד לקבלת סירופ. 4. מוסיפים ציר בקר, מכסים את המחבת וצולים עד שהבשר מתרכך. הופכים מידי פעם. 5. מוציאים את הבשר ממחבת הצלייה ומצמצמים את הנוזלים. 6. מסמיכים עם קורנפלור, אם יש צורך. 7. מסננים ומסירים שומן. מוסיפים יין מדירה לטעם. 8. בהגשה שופכים מעט רוטב על המנות המוגשות.
העתקת קישור