צלי בשר ברוטב פלפלים ובזיליקום
צלי בשר ברוטב פלפלים ובזיליקום
נתח בקר טרי מומלץ: סינטה
רכיבים (ל-15 מנות ראשונות או 8 מנות עיקריות):

לבשר
- 1.5 ק"ג בשר בקר טרי- סינטה מיושנת/ שייטל /כף /שפיץ /צ'אך / אנטריקוט
- 2 כפות שמן זית


לרוטב
- 3 פלפלים
- 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

 

אופן ההכנה:


לבשר
- מחממים במחבת את שמן הזית ובינתיים מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל
- סוגרים את נתחי הבשר מכל הכיוונים
- אופים בתנור שחומם מראש בחום של 165 מעלות צלסיוס
- נא - 15 דקות לק"ג, 60 מעלות במד חום, עד 60 דק' סה"כ
- עשוי למחצה - 18 דקות לק"ג, 70 מעלות במד חום, עד 75 דק' סה"כ
- מניחים את הצלי למנוחה כ-20 דקות מגמר הבישול


לרוטב
- קולים את הפלפלים בתנור בחום של 200 מעלות וקולפים
- מעבירים את כל המוצרים למעבד מזון וטוחנים

 

דבר הדיאטנית:
כאשר אנחנו כוללים בשר בקר בארוחה שלנו, אנחנו מגדילים את הערך התזונתי שלה. בשר בקר הוא תחנת כוח תזונתית וספק מצוין של ברזל, אבץ, חלבון וויטמינים מקבוצת ,B כולל B12 ו B6.

ערך קלורי למנה עיקרית
קלוריות: 1,745
שומן 53 גרם
ברזל 23 מ"ג
אבץ 61 מ"ג

 

העתקת קישור