צלי בקר באגסים ושורש פטרוזיליה

 צלי בקר באגסים ושורש פטרוזיליה


מנת צ'לי מעודנת מעודכנת: שורש פטרוזיליה ואגסים מתובלים בשום, לימון ותימין יוצרים מתקתקות נעימה וחגיגית. כתוספת ליד, בטטות או ארטישוק ירושלמי ילכו מצוין וגם קוסקוס ישתה את הרוטב בשמחה.


חומרים ל- 8-6 מנות:
1 ק"ג בשר לצלי (צ'אק, שייטל,אווזית) חתוך לקוביות גדולות
שמן זית
פלפל שחור גרוס
10 בצלי פנינה שלמים קלופים
2 ראשי שום שלמים חתוכים לאורכם
1 סרט קליפת לימון
1 צרור תימין
2 כוסות יין לבן
6 אגסים חתוכים לרבעים או חצאים, עם הקליפה
3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לאורכם
1 עלה דפנה
מלח


אופן הכנה:
• מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח לחום בינוני-גבוה.
• מפלפלים את נתחי הבשר וסוגרים אותם בסיר כ- 5 דקות מכל צד, עד שמשחימים מכל הצדדים. מוציאים את הנתחים לצלחת.
• מטגנים בצל פנינה, שום, קליפת לימון ותימין באותו סיר כ- 5 דקות. מוסיפים יין לבן ומגרדים את המשקעים בעזרת כף עץ. נותנים ליין להצטמצם כ- 5 דקות.
• מחזירים את הבשר ואת מיצי הבשר שנותרו בצלחת לסיר. מוסיפים אגסים, שורשי פטרוזיליה, עלה דפנה ו- 2 כוסות מים עד לגובה שלושה רבעים מתכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים, עד להתרככות הבשר. כל חצי שעה מרטיבים את הבשר בנוזלים.
• מוסיפים מלח ומגישים.


העתקת קישור