צלי בקר חגיגי
צלי בקר חגיגי

מאיסטר רפי אהרונוביץ

 

בעזרת הגשה משודרגת בטריק של רוטב רימונים הכנו תבשיל של בשר בקוביות שבהחלט לא נראה כמו גולש.

 

  bf2-06-1.jpg חומרים

2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות מאחד הנתחים שהוזכרו לעיל

600 גר' בשר טלה חתוך לקוביות קטנות מאוד (בשר הטלה משמש פה כמעין תבלין. הוא לא דומיננטי במיוחד, אך משתלב בשלל טעמי התבשיל)

200 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

2 מגשי שאלוט (סוג של בצל - קונים במרכול) קצוץ גס או 4 בצלים גדולים ו-6 שיני שום קצוצים גס

21 גזרים שטופים וחתוכים לטבעות בעובי של 3 ס"מ

3 שורשי סלרי מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של הגזר

20 משמשים יבשים קצוצים

2 כפות סויה

2 כפות חומץ בלסמי

2 כוסות יין אדום יבש2 כפות סילאן (דבש תמרים(

1 כוס שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

מעט טימין טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנת הבשר:

משרים את המשמשים היבשים בסויה, חומץ בלסמי ויין למשך כשעה. במחבת כבדה משחימים בשמן זית את קוביות הבשר והטלה, מעט בכל פעם, ומעבירים לסיר. מוסיפים את השאלוטים הקצוצים, ואחרי כמה דקות את הגזר והסלרי, ומערבבים במחבת כ-7-6 דקות נוספות. יוצקים את המשמשים המושרים עם כל נוזלי ההשריה, מוסיפים סילאן ורסק עגבניות, מלח, פלפל ומעט טימין. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, עד שהבשר מתרכך (על הנוזלים לכסות היטב את הבשר. אם חסר, אפשר להוסיף מעט מים רותחים. בינתיים מכינים את זיגוג הרימונים(.

 

זיגוג רימונים פיקנטי

1/3 כוס שמן זית

3 בצלים סגולים קלופים וקצוצים דק מאוד

6 שיני שום כתושות

4-3 רימונים מפורקים לגרגירים )ניתן לקנות גם במגשים)

1 כוס יין לבן יבש

1/3 כוס רכז רימונים (קונים במרכול)

1 כף סויה

1 כפית רוטב טבסקו

1 כף סוכר חום

4-3 ס"מ שורש זנגוויל טרי מגורד

מעט גרידת לימון

 

אופן הכנת הרוטב:

מזהיבים בקלחת את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את גרגירי הרימון ואת שאר החומרים, חוץ משורש הזנגוויל וגרידת הלימון. מבשלים תוך כדי בחישה על חום נמוך כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומשפרים תיבול. הרוטב צריך לצאת מעט חמוץ מתוק ומעט פיקנטי, אך אפשר להתאימו לטעם שלנו: אם חסרה מתיקות אפשר להוסיף כף דבש, אם חסרה חריפות - מעט טבסקו, ואם חסרה חמיצות - מעט יין לבן.

מוסיפים את שורש הזנגוויל ואת גרידת הלימון. מבשלים כ-2 דקות ומכבים את האש.את זיגוג הרימונים יהיה יפה לצקת על הבשר כמו שהוצע קודם, אך אם יש חשש שלא כולם יאהבו את הטעם המפתיע, אפשר להגישו בצד.

חג שמח.

העתקת קישור