צלי בשר חגיגי
צלי בשר חגיגי
אדריאנה שוחט, מנהלת שיווק מועצת החלב

חומרים לצלי:

§         1 נתח וייסברטן

§          4-6שיני שום

§         3 עלי דפנה

§         1/3 כוס שמן לטיגון

§         מלח/פלפל

 

חומרים לרוטב:

§         1 סלסילה בצלצלי שאלוט

§         3 סלסילות פטריות

§         עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית

§         150 גרם אווז מעושן פרוס לרצועות דקות

§         2 כוסות יין אדום

§         ציר בשר (מהרוטב שנשאר מבישול הצלי(

§         מלח/פלפל

 

אופן הכנת הצלי:

סוגרים את הבשר (מטגנים בשמן) ומשחימים היטב. מוסיפים מים חמים עד למחצית הנתח. הופכים את הנתח מדי חצי שעה ומוסיפים מים חמים על פי הצורך. מבשלים 2.5-3 שעות, תלוי בגודל הנתח, ומסירים מהאש שכנשאר 1 ס"מ נוזל. מקררים את הנתח ופורסים לפרוסות.

 

אופן הכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל עד להשחמה טובה, מוסיפים עגבניות מיובשות, אווז מעושן, יין, רוטב בשר, מלח ופלפל ומבשלים שעה. מוסיפים את הפטריות, בודקים תיבול ומוסיפים לפי הצורך. מבשלים כשעה נוספת.

כדאי להכין 24 שעות מראש.

העתקת קישור