כדורי בשר ישראלי ללא ביצים - לקטנים ולגדולים
במוצרי בשר טחון, כמו קציצות או כדורי בשר, אפשר לוותר על ביצים. מה ששומר עליהם שלמים הוא המיוזין – אותו חלבון שנמצא בבשר ומתמצק בזמן הקציצה או הטחינה.
היעדר ביצים במתכון מאפשר להכינו גם לפעוטות בגיל שבעה חודשים.
חומרים ל-40 כדורי בשר בינוניים:
1 ק"ג בשר בקר רזה מכתף או שייטל טחון פעמיים
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 בצל מגורד בפומפייה וסחוט מנוזלים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
צרור פטרוזיליה קצוצה מאוד
אופן הכנה:
מערבבים את הבשר עם כל החומרים (אפשר במיקסר או ללוש בידיים כאילו היה בצק). מניחים לכמה שעות במקרר.
יוצרים כדורי בשר שטוחים מעט וצולים על מחבת פסים או טפלון (אפשר לצלות בגריל של תנור 6-7 דקות מכל צד.
רצוי להגיש עם רוטב עגבניות, טחינה או כל רוטב אחר ולגוון באמצעות ירקות מבושלים או קלויים בתנור.
בשר טחון

בשר טחון הוא מוצר רגיש, שכן טחינתו מגדילה את שטח הפנים וחושפת אותו למתקפה של חיידקים. אך אם מבשלים או מקפיאים אותו מיד אם טחינתו, לא יאונה לו כל רע. למאכלים כמו רוטב ספגטי או מוסקה, שבהם מטגנים את הבשר הטחון משתמשים בנתחים רזים יחסית כמו כתף, פאלדה או צלעות. בקציצות מטוגנות במחבת, בגריל או על האש משתמשים בבשר המכיל כ-15% שומן כמו צוואר או קשתית.

 

 


העתקת קישור