קציצות מבקר ישראלי בלימון וכוסברה

המתכון מבוסס על מאכל הודי מסורתי של נתחי עוף בכוסברה. כאן מחליפות הקציצות את העוף.
מצרכים
(4 מנות)
לקציצות:

600 גרם בשר טחון
2 פרוסות חלה ללא קרום
2 ביצים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
שמן צמחי לטיגון


לרוטב:

1 כף זנגוויל טרי קלוף וקצוץ
4- 6 שיני שום קצוצות
1 כפית זרעי שומר
¾ כוס כוסברה טרייה קצוצה
¼ כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
צ`ילי טחון
שמן
אופן הכנה
1. משרים את החלה במים, סוחטים היטב, מפוררים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות (רצוי להשהות את התערובת במקרר חצי שעה לפני הטיגון).

2. מחממים שמן במחבת. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 5 ס`מ ומטגנים על להבה גבוהה כחצי דקה מכל צד- רק עד להזהבה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.

3. בעלי ומכתש או במעבד מזון מרסקים את השום והזנגוויל למחית אחידה (אם משתמשים במעבד מזון צריך להוסיף כף מים).

4. מחממים מעט שמן טרי במחבת גדולה או בסיר רחב ושטוח . ומטגנים את זרעי השומר עד שהם מתחילים לקפץ וריחם נישא למרחוק. מוסיפים את מיץ הלימון, הכוסברה, כחצי כוס מים ומתבלים.

5. מסדרים את הקציצות ברוטב בשכבה אחת, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. הופכים את הקציצות ומבשלים עוד 10 דקות (מוסיפים מים או מיץ לימון לפי הטעם והצורך).

מגישים חם על אורז לבן או אטריות אורז. מפזרים למעלה כוסברה טרייה.
העתקת קישור