קניש בשר מבשר ישראלי

רולדת בשר שמקורה במטבח המזרח אירופאי. אפשר גם להכין "קניש" אישי בצורת קרואסון למנה ראשונה חגיגית.
מצרכים
(4 מנות עיקריות או 8 מנות ראשונות)
לבצק:

½ 1 כוסות קמח
125 גרם מרגרינה מומסת
1 כף שמן
1 כף חומץ טבעי
½ כפית סוכר
כ- ½ כוס מים פושרים
ביצה למריחה
שומשום או קצח


למלית:

500 גרם בשר (צוואר, כתף או פלדה), טחון
4 בצלים קצוצים דק מאוד
שמן
2 שיני שום כתושות
2 ביצים קשות
1 ביצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן הכנה
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה או לקערת מערבל עם וו לישה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה מרגרינה מומסת (לא חמה), שמן, חומץ, סוכר ו- 2/3 מהמים. לשים ומוסיפים מים לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 24 שעות (לא לדלג על שלב זה). לפני תחילת ההכנה מפשירים את הבצק.

3. מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה. מוסיפים את השום והבשר ומערבבים כ – 10 דקות, עד שהבשר מתפורר ומאבד את צבעו האדום. מצננים את הבשר.

4. מועכים את הביצים הקשות ומערבבים עם הבשר. מוסיפים את הביצה הטרייה והפטרוזיליה ומתבלים.

5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

6. חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים ועל משטח מקומח מרדדים לעלים דקיקים. מפזרים את מלית הבשר על העלים. משאירים שוליים של כ- 2 ס`מ מסביב. מגלגלים לרולדה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצת קצח.

7. אופים בתנור כ- 45 דקות עד להזהבה. מגישים חם או קר עם מלפפון כבוש ביתי, חרדל או חזרת. הולך נהדר עם מרק עוף. טיפ: בצק פילו הוא אחד הבצקים המוצלחים והטעימים שיש. נסו לשדך לו את מלית הקניש.
העתקת קישור