סמבוסק ישראלי

לכל מטבח מזרחי יש גירסה משלו לסמבוסק – כיסון בצק ממולא
מצרכים
(20 יחידות)
לבצק:

½ כוס מים
½ כוס שמן תירס
50 גרם מרגרינה
1 כפית מלח
½ 2 כוסות קמח


למלית:

1 ק"ג בקר רזה (קאצק`ע, צ`אק, ויסבראטן או פאלש), טחון
שמן לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום כתושה
50 גרם צנובר
מעט אגוז מוסקט
מעט פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 חלמון למריחה
אופן הכנה
1. מכינים את הבצק: בסיר קטן, על להבה בינונית, מערבבים מים, שמן, מרגרינה ומלח, עד שהמרגרינה נמסה.

2. מעבירים את הנוזל החם לקערה (אפשר לקערת מיקסר). מוסיפים את הקמח, כף בכל פעם, ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק ללא גושים שנפרד בקלות מדפנות הכף. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים לנוח בצד.

3. מכינים את המלית: במחבת מזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את הצנובר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה (כ- 10 דקות), עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מניחים להצטנן. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

4. קורצים מהבצק כדורים קטנים ומרדדים מהם עיגולים דקים בקוטר של כ- 10 ס`מ.

5. מניחים כפית מהמלית ל עיגולי הבצק, מקפלים לשניים, מהדקים היטב ומורחים בחלמון.

6. מעבירים לתבנית משומנת או על נייר אפייה ואופים כחצי שעה עד שהכיסונים מזהיבים.

מגישים עם ירקות טריים.
העתקת קישור