סמוסה מבשר ישראלי
מצרכים
(20 יחידות)
לבצק:
2.25 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
5 כפות שמן
5 כפות מים

למלית:
1 ק"ג בשר רזה (צ`אק, קאצ`קע, ויסבראטן), טחון
2 בצלים בינוניים
3-5 שיני שום
1.5 כפות זנגוויל טרי קצוץ
1/2 כפית הל טחון
1.5 כפות אבקת קארי
מלח
אבקת צ`ילי
1/4 כוס נענע קצוצה
מיץ לימון
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
מכינים את הבצק: בקערה או במעבד מזון מערבבים קמח, מלח ושמן עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את המים, כף אחר כף, עד שמתקבל בצק יציב.
לשים את הבצק עוד כ-4-5 דקות עד שהוא חלק ונוח לעבודה. עוטפים בניילון נצמד ומשהים כשעה.
מכינים את המלית. במעבד מזון מניחים בצל אחד, שיני שום וזנגוויל. מוסיפים 2-3 כפות מים ומרסקים עד לקבלת תערובת חלקה.
קוצצים את הבצל השני, מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
מוסיפים למחבת את תערובת הזנגוויל ומטגנים כ-5 דקות מעל להבה בינונית, תוך כדי בחישה.
מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהבשר מתפורר ומשנה גוון. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. מתקנים תיבול ומוסיפים לבשר מיץ לימון ונענע קצוצה. מניחים להתקרר.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בקוטר של כ-12 ס"מ.
מניחים כפית מהמלית על מחצית העיגול, מרטיבים את השוליים במעט מים ומקפלים לשניים כך שיתקבל חצי עיגול. מהדקים היטב את השוליים.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמוסות בחום בינוני, עד שהן מזהיבות. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן. מגישים חם או פושר עם צ`אטני (מרקחת הודית פיקנטית ומתובלת).
העתקת קישור