כיסוני בשר ישראלי מטוגנים

בצק פילו הוא חוויה לבשלן ולסועד בתנאי שמקפידים על כמה כללים פשוטים.
במתכון זה הוא משמש כמעטפת קלה ופריכה למילוי בשר פיקנטי.
מצרכים
(כ – 30 כיסונים)
500 גרם בשר רזה
5- 6 דפים של בצק פילו
שמן זית לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
1 שן שום כתושה
¼ כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
½ כפית קינמון טחון
½ כפית הל טחון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
מעט פלפלים חריפים יבשים כתושים
מלח ןפלפל שחור, טחון טרי
3 ביצים
אופן הכנה
1. מטגנים בצל ושום במעט שמן זית עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר, עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים על להבה נמוכה במשך מספר דקות, עד שהבשר מתפורר ומאבד את צבעו האדום.

2. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, מתקנים תיבול, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

3. מניחים את עלי הפילו בערימה וחותכים רצועות ברוחב 10 ס"מ. מכסים את הרצועות במגבת יבשה, ועליה מניחים מגבת לחה.

4. נוטלים רצועה ומניחים בקצה כפית מלית. מקפלים לכיסן משולש . מקפלים באותו אופן את שאר הרצועות.

5. במחבת רחבה מחממים שמן בעומק 1 ס"מ ומטגנים את הכיסונים משני הצדדים מעל להבה בינונית, עד שהמשולשים נעשים זהובים ופריכים. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן.מגישים חם, אפשר ומקובל עם מעט אבקת סוכר וקינמון. הערה: במקום לטגן את הכיסונים אפשר לאפות אותם כ- 12 דקות בחום של 200 מעלות. במקרה זה יש לשמן את עלי הפילו לפני המילוי.
העתקת קישור