סינייה מנגולד ורימון מבשר ישראלי
נתח בקר טרי מומלץ: כתף
רכיבים (ל 6 מנות):
- 500 גר' בשר בקר טרי טחון משובח מנתח כתף
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום
- זר עלי מנגולד קצוצים
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות רכז רימון
- 1 לימון סחוט
- חצי כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
- מעט מלח ופלפל
- חופן גרגרי רימון

אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מברישים תבנית בשמן הזית, מניחים עליה את הבשר ואופים כחצי שעה
- בינתיים, מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות
- מוסיפים למחבת את עלי המנגולד הקצוצים ומאדים
- מתבלים
- מערבבים את הטחינה, רכז הרימון והלימון עם כוס מים ועם עשבי התיבול ומתבלים
- מסדרים את עלי המנגולד המאודים על הבשר, יוצקים עליהם את נוזל הטחינה ואופים בתנור ב-180 מעלות כ-10 דקות
- מוציאים מהתנור, מקשטים בגרגרי הרימון ומגישים

דבר הדיאטנית:
מנה מצוינת טעימה מאוד ועם ערכים תזונתיים רבים מהבשר שמקבלים חיזוק על ידי תוספת הירקות העליים הירוקים. מנה זו מספקת כמויות גדולות מההמלצה היומית לחלבון, ברזל ואבץ.

ערכים תזונתיים למנה:
כל מנה מכילה 240 קלוריות
9 גרם שומן
20 מ"ג ברזל
30 מ"ג אבץ
 


 

העתקת קישור