סלט קוסקוס עם בשר קר מבקר ישראלי
הבסיס הוא סלט טבולה. החלפנו את הבורגול בקוסקוס מהיר הכנה, משום שהוא אוורירי וסופג את טעמי הירקות והרוטב.
מצרכים
(8 מנות)
300 גרם בשר קר צלוי או מבושל, קצוץ
2 כפות שמן זית
1 קופסת קוסקוס מהיר הכנה
2 כוסות של ירקות מעורבים חתוכים לקוביות קטנות (פלפל, בצל, גזר, סלרי)
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס נענע קצוצה
¼ כוס זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים ופרוסים
2 עגבניות מגורענות וחתוכות לקוביות קטנות.

לרוטב :
¼ כוס מיץ לימון טבעי
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1 כפית חרדל (לא חובה)
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל - 200 מעלות.

2. יוצקים ¼ כס שמן זית על הירקות המעורבים, מערבבים ואופים 15 דקות.

3. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן עם שתי כפות שמן.

4. מערבבים את חומרי הרוטב.

5. בקערה גדולה מערבבים את הקוסקוס עם הבשר, הירקות האפויים עם הנוזלים והשמן שהפרישו, מוסיפים פטרוזיליה, נענע, זיתים, עגבניות ורוטב. משהים כחצי שעה ומגישים.
העתקת קישור