סטיפאטו – תבשיל בקר ביין ובצל
סטיפאטו – תבשיל בקר ביין ובצל
מתכון יווני מסורתי. אין צורך בנתחי בשר יקרים. הבישול הממושך, הירקות והיין יוצרים תבשיל נפלא המתאים לערבי חורף קרים וגשומים.
מצרכים
(6 מנות)
1 ק"ג בשר (כתף, שריר, פאלש או צוואר), חתוך לקוביות גדולות
1 ק"ג בצלים קטנים
1 קופסת עגבניות קצוצות משומרות
4 שיני שום קצוצות
2- 3 עלי דפנה (כדאי לנסות להשיג עלי דפנה טריים)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי


למשרה:

2 כוסות יין אדום יבש
¼ כוס חומץ בן יין אדום
¼ כוס שמן זית
1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי שבורים
4 מסמרי ציפורן
1 בצל גדול פרוס דק
2- 3 שיני שום
אופן הכנה
1. בקערת חרס או זכוכית מערבבים את כל חומרי המשרה. מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים היטב ומשרים לפחות 12 שעות (אפשר ורצוי עד 36 שעות).

2. מחממים את התנור ל – 160 מעלות. מוצאים את הבשר מהמשרה. מסננים את נוזל המשרה ושומרים בצד.

3. בסיר כבד או בקדירה מניחים את הבשר עם הבצלים, העגבניות, השום ועלי הדפנה, ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומוסיפים את נוזל המשרה המסונן. במידת הצורך מוסיפים מעט מים, כך שהנוזל יכסה את הבשר. מכסים היטב את הכלי.

4. אופים במשך כ- 5 שעות. בתום האפייה צריך הבשר להיות רך ונימוח, כמעט מתפרק.

מגישים עם לחם טרי או אורז. הערות:
- אפשר לאפות את הבשר במשך לילה שלם. במקרה כזה מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות, אחרי שהנוזלים הגיעו לרתיחה.

- אפשר לבשל את הסטיפאטו כ- 4 שעות על להבה נמוכה בסיר. במידת הצורך מוסיפים מעט מים בעת הבישול.
העתקת קישור