קדירת בשר וירקות
קדירת בשר וירקות
במנה זו הירקות אינם רק בני לוויה לבשר, אלא שותפים שווי זכויות. התוצאה היא ארוחה זולה וטעימה בסיר אחד. גוונו את הירקות לפי העונה והטעם האישי.
מצרכים
(6 מנות)
½ 1 ק"ג בשר לצלי קדירה בנתח אחד (קאצ`קע, ויסבראטן או צ`אק)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון
8 תפוחי אדמה קטנים וקלופים
4 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
2 כרישות (החלק הלבן) פרוסות לטבעות עבות
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
2 קישואים פרוסים לפרוסות עבות
6 בצלים קטנים או 3 בינוניים, חצויים וקלופים
2 ראשי לפת (בעונה) קלופים וחתוכים לקוביות
2 ראשי קולרבי (בעונה) קלופים וחתוכים לקוביות
½ 1 כוסות נוזל: יין אדום או מרק בשר או מים
1 כף חרדל משובח
אופן הכנה
1. מעסים את הבשר בפלפל ומלח. מחממים שמן בסיר רחב ומשחימים את נתח הבשר מכל הצדדים.

2. מוציאים את הבשר מהסיר ומסדרים את הירקות בתחתית הסיר. מתבלים את הירקות, מוסיפים את הנוזל ומערבבים. מניחים את הבשר על הירקות
3. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך ½ 2 – 3 שעות לפי סוג הנתח וגודלו, עד שהבשר רך מאוד.

4. מוציאים את הבשר והירקות בכף מחוררת. פורסים את הבשר ומסדרים בצלחת הגשה עם הירקות.

5. מוסיפים חרדל לנוזל שנשאר בסיר, מערבבים היטב, יוצקים על הבשר ומגישים.
העתקת קישור