קדירת בשר ברוטב לימון
קדירת בשר ברוטב לימון
מצרכים
חומרים ל – 50 מנות:
8 – 9 ק"ג נתח אווזית (קאצ`קה)
1 ק"ג שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
1 ק"ג שורש סלרי, חתוך לקוביות
4 יחידות כרישה (רק החלק הלבן), פרוס לפרוסות דקות
2 ראשי שום, מפורקים ומקולפים
3 כפות שום פרסי, יבש פרוס
8 לימונים פרסיים
קליפה מגוררת משלושה לימונים
1 כף צ`ילי כתוש
צרור קשור של עשבי תיבול :למון גראס, ריחן , טימין לימוני , לואיזה
2 ליטר יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 ק"ג לימון כבוש (מתכון בהמשך)
שמן זית
אופן הכנה
1. במחבת עם שמן סוגרים את הבשר מכל צדדיו ומעבירים לכלי.

2. מוסיפים למחבת ירקות שורש, שום, לימון פרסי, קליפת לימון וצ`ילי. מערבבים ומאדים כ – 10 דקות.

3. מחזירים את הבשר, מוסיפים את זר עשבי התיבול והיין ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כשעתיים, עד שהבשר מתרכך.

5. מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזלץ מצמצמים את הנוזל עד לקבלת רוטב סמיך, טועמים ומתבלים.

6. הצעת הגשה: פורסים את הבשר למנות ומגישים עם אורז בסמטי לבן ולימון כבוש. לימון כבוש 3 ק`ג לימון צהוב ובשרני, פרוס לפרוסות (עם קליפה)
לתערובת תבלינים:
מלח גס
סוכר
פפריקה מתוקה
מעט פלפלת חריפה
שמן זית לכיסוי 1. בקערה מערבבים את כל החומרים ביחס שווה, למעט פלפלת חריפה, אותה מוסיפים לפי הטעם.

2. בצנצנת מעוקרת מניחים שכבה אחת של פרוסות לימון, ומעליהן זורים בנדיבות את תערובת התבלינים. מניחים שכבה נוספת של לימונים, מעליה מפזרים עוד שכבת תבלינים – וחוזר חלילה, עד שכל הלימונים נגמרים.
3. יוצקים שמן זית לכיסוי, סוגרים היטב וממתינים שבוע לפניה שימוש.
העתקת קישור