קדירת צלי כתף בקר עם פלפל אדום קלוי
קדירת צלי כתף בקר עם פלפל אדום קלוי
מצרכים
חומרים ל- 50 מנות:
8 ק"ג כתף בקר

למימרח פלפלים:

1 ק"ג מרגרינה בטעם חמאה, רכה
2 ק"ג פלפל אדום, קלוי ומקולף
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
25 גרם פלפלת חריפה
מיץ לימון

160 מ"ל שמן זית

600 גרם גזר
500 גרם בצל
500 גרם כרישה (רק החלק הלבן)
300 גרם סלרי
1 ליטר יין אדום
5 ליטר ציר חום – חם
אופן הכנה
מאת: אבי שליסל – מחלקת הדרכה, רשת מלונות "דן" 1. מכינים את מימרח הפלפלים: במיקסר מערבלים את המרגרינה עם פלפל קלוי, מלח, פלפל, פפריקה ומיץ לימון. מכניסים לקירור למשך 30 דקות.

2. מכינים את הבשר: בעזרת סכין או מוט השחזה יוצרים חור לאורך נתחי הבשר.

3. בעזרת שק זילוף ממלאים את נתחי הבשר במימרח הפלפלים ומקפיאים למשך שעה וחצי.

4. מחממים תנור ל – 180 מעלות.

5. מלהיטים תבנית צלייה עם שמן זית וסוגרים בה את הבשר. מוציאים.

6. מכניסים את הירקות וצולים אותם מעט. מוסיפים יין אדום ומאדים. מניחים את הבשר על מצע הירקות ושופכים מעליהם ציר עד ל – ¼ מגובה נתחי הבשר. מכסים.

7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשעתיים וחצי.

8. אחרי השעה וחצי הראשונות לצלייה , פותחים את מכסה התבנית ומרטיבים את הבשר עם הנוזלים.

9. בסיום האפייה מוציאים את נתחי הבשר מהתבנית. מרכזים את הרוטב שנוצר ומסמיכים במידת הצורך.

10. הצעת הגשה: הולך טוב עם פירה תפוחי אדמה או אורז לבן מבושל. כמות: 200 גרם למנה
העתקת קישור