קדירת בשר חורפית
קדירת בשר חורפי
מצרכים
מתכון ל- 8 סועדים:
1 יום חורפי סוער במיוחד
2 ק`ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות (שריר, פולייקה, אווזית או תערובת אחרת לפי בחירתכם)
250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
4 בצלים בינוניים חתוכים ל-4
1 בצל בינוני ו-4 שיני ציפורן שנעוצות בו (פטנט ישן שעובד עדיין)
½ כוס שמן זית
2 ראשי שום שלמים חצויים
1 שורש סלרי גדול ו-2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות
4 גזרים חתוכים לפלחים
1 שקית פטריות יער יבשות
½ 1 כוסות מרק בשר סמיך (רצוי ציר מעצמות)
1 בקבוק יין אדום יבש
5 גבעול
אופן הכנה
1. בכלי ברזל כבד נשחים היטב את הבשר בשמן זית מכל הצדדים ונוסיף את הבשר המעושן.

2. לאחר כמה דקות נוסיף את השום הבצל ושאר הירקות. נוסיף את הפטריות, שהושרו כ-20 דקות בחצי כוס מים רותחים, ונוסיף גם את המים. ניצוק את היין, המרק, הדבש והפלפל, נביא לרתיחה, נטעם ונשפר את התיבול (הנוזלים צריכים לכסות כמעט את הבשר והירקות).

3. ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה מאוד כשעתיים וחצי, או לחלופין נכניס לתנור ב- 130 מעלות ל- 3 שעות.

4. נבדוק את התבשיל לקראת סוף הבישול. אם יש בו נוזלים רבים מדי נסיר את המכסה לאידוי. עוד כמה דברים שקדרות אוהבות:
א. החלפת היין בבירה
ב. קימוח הבשר אוטם אותו ומוסיף סמיכות לרוטב
ג. פירות יבשים מוסיפים מתיקות וסמיכות
ד. כלי ברזל כבד (אחד כזה שמסתכלים עליו וכבר בא לבשל )
ה. בישול בחום נמוך והרבה זמן. אפשר להוריד את החום ל-110מעלות ולבשל כ-5 שעות. ארוחה שלמה
אם יש מקום אפשר להוסיף פחמימות וקטניות ואז הקדירה היא ארוחה מלאה מוכנה מראש עם ריח מדהים. כל זה באווירה כפרית חמה, במחיר סביר ועם קריאות התפעלות מצד הסועדים. ו…כמובן, הצלחה אישית שלי כי עוד מישהו גילה שקדרה היא לא מוטציה של הגולש הצבאי.
העתקת קישור