קדרת בקר
קדרת בקר
מצרכים
½ 1 ק"ג צוואר טרי חתוך לקוביות.
1 ק"ג בשר שריר טרי חתוך לקוביות.
4 יחידות עצמות מוח.
1 בקבוק יין אדום מורתח עם 5 עלי דפנה ו-3 גבעולי טימין.
3 בצלים גדולים, 4 גזרים.
7 שיני שום.
1 ליטר ציר בקר.
קמח לקימוח.

3 עגבניות חתוכות
3 פלפלים ירוקים, אדומים או צהובים חתוכים.
3 שיני שום כתושות.
4 תפוחי אדמה חתוכים.
2 כפיות גרגרי קימל.
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה.
אופן הכנה
לקמח את הבשר ולטגן בסיר.
להוציא את הבשר מהסיר ולטגן את הבצל והגזר.
להחזיר את הבשר, להוסיף את היין המורתח ואת ציר הבקר.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש לרתיחה עדינה לפחות לשעתיים.
לקרר ל- 24 שעות. לחמם את הסיר ולהוסיף את כל שלב ב` עד שתפוחי האדמה מוכנים. לתבל לפי הטעם. אם חסרים נוזלים, יש להוסיף עוד יין אדום מורתח.
העתקת קישור