תבשיל טלה של שבת בצהריים
תבשיל טלה של שבת בצהריים
מצרכים
ל- 5 מנות
1.5 ק"ג שוק טלה בלי העצם
שמן זית
פלפל
מלח
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום
1/2 כפית גרגרי כוסברה
2-3 תרמילי הל
חציל בינוני מקולף חתוך לקוביות
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית
חצי ליטר ציר (מרק) בקר
קופסה של עגבניות מרוסקות
2 לימונים פרסים
אופן הכנה
1. משחימים בסיר בישול עם מעט שמן זית קוביות גדולות של שוק טלה עם מלח ופלפל. מקפידים שכל השומן יושחם יפה. 2. משחימים בתנור את העצמות. 3. מוציאים את נתחי הבשר ומשחימים 2 בצלים קצוצים. 4. מוסיפים שיני שום, כוסברה, הל, חציל עגבניות מיובשות, ציר בקר, עגבניות מרוסקות והלימונים. 5. כשהנוזל רותח מחזירים את נתחי הבקר ומוסיפים את העצמות, דואגים שהכל יהיה מכוסה בנוזל, ניתן להוסיף מים לכיסוי, מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
העתקת קישור