נזיד עגל
נזיד עגל
מצרכים
ל- 10 סועדים:
50 גרם מרגרינה
150 גרם בצל קצוץ
2 ק"ג כתף או צוואר או חזה עגל ללא עצמות חתוך לקוביות
60 גרם קמח
200 גרם יין לבן
1.2 ליטר ציר עוף
1 זר תבלינים
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט
30 סמ"ק מיץ לימון
אופן הכנה
1. ממיסים את מרגרינה, מוסיפים את הבצל והבשר, מבשלים ללא השחמה. 2. בוזקים את הקמח, מוסיפים את היין, נוזל יסודי, זר תבלים ומתבלים. 3. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי או עד שהבשר יתרכך. מוסיפים נוזלים אם צריך. 4. מוציאים את הבשר ומסננים את הרוטב, מצמצמים. מוסיפים מיץ לימון. 5. מחזירים את הבשר ומחממים.
העתקת קישור