גולש
גולש
מצרכים
(6 מנות)
600 גר` בשר (כתף), חתוך לקוביות בגודל 2x2 ס"מ
2 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן (עדיף שומן אווז)
2 כפות פפריקה הונגרית
1/4 כפית זרעי קימל
קורט מיורן יבש
2 כוסות מרק בקר
1/2 כוס עגבניות קלופות קצוצות (אפשר משומרות)
2 פלפלים מתוקים ירוקים קצוצים
4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
מלח

לבצקניות:
1 ביצה
1/2 כוס קמח
מלח
אופן הכנה
בסיר גדול, עבה ובעל מכסה תואם מזהיבים את הבצל והשום בשמן. מורידים מהאש.
מוסיפים לסיר בשר, פפריקה, קימל ומיורן ומ ערבבים היטב. מוסיפים את המרק, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר רך.
מוסיפים את העגבניות, הפלפלים ותפוחי האדמה. ממשיכים לבשל עוד 30-45 דקות.
מתבלים במלח.
מכינים את הבצקניות: בקערית מערבבים ביצה, קמח ומלח עד שמתקבל בצק חלק ורך מאוד.
מניחים את הבצק על קרש מקומח ובעזרת סכין קטנה חותכים פיסות קטנות לתוך הסיר עם הגולש. מבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה ומגישים עם לחם שחור טרי.
העתקת קישור