לשון בקר בפלפל ירוק
לשון בקר בפלפל ירוק
מצרכים
(8 מנות)
1 לשון בקר (כ- 1.5 ק"ג)
2 בצלים לא קלופים, שטופים
6 מסמרי ציפורן
1 כפית גרגירי פלפל שחור
1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
2 גזרים קלופים
צרור עלי סלרי
1 כף גרגירי פלפל ירוק בחומץ
1/2 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
2-3 כפות מיץ לימון טרי
מלח
1 כוס יין לבן יבש
1 כפית חרדל
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
שוטפים את הלשון ומניחים אותה בסיר גדול.
נועצים 3 מסמרי ציפורן בכל בצל ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הגזר, עלי הדפנה, הפלפל השחור והאנגלי וצרור עלי הסלרי. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מסירים את הקצף ומבשלים כשעה וחצי עד שקצה הלשון רך.
מוציאים את הלשון מהסיר ומניחים להצטנן מעט. בעזרת סכין קטנה יוצרים חריץ בקצה הלשון וקולפים את העור הגס.
מסירים את השומן ואת העצמות הקטנות שבבסיס הלשון. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בסיר רחב.
מערבבים את היין והחרדל ומוסיפים לסיר. מוסיפים את גרגירי הפלפל הירוק, מיץ הלימון, גרידת הלימון והמלח.
מבשלים על אש נמוכה כשעה. מוסיפים מעט יין בזמן הבישול, אם צריך. מגישים חם או קר עם תפוחי אדמה מאודים וסלט ירוק.
העתקת קישור