צלי קדירה בפטריות ויין
צלי קדירה בפטריות ויין
מצרכים
(4-6 מנות)
1 ק"ג סינטה נקי (מומלץ לבקש מהקצב שיקשור אותו עבורכם)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון
3/4 כוס יין אדום יבש
250 גר` פטריות שמפיניון טריות
1.5 כוסות מרק בשר
אופן הכנה
מייבשים את הבשר בעזרת מגבת נייר ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים מעט שמן בסיר גדול ועבה ומטגנים את הבשר על להבה בינונית, עד שהנתח משחים היטב מכל הצדדים (10-15 דקות).
שופכים את השמן מהסיר, משאירים את הבשר בפנים, מוסיפים 1/4 כוס יין ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר חלקית, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך שעה וחצי.
מוציאים את הבשר ועוטפים בנייר כסף ומגבת, כדי לשמור על חומו.
בזמן שהבשר מתבשל מנקים את הפטריות ומסירים את קצות הרגל של כל פטריה. אם הפטריות גדולות, חותכים אותן לחצאים או לרבעים. במחבת נפרדת מטגנים את הפטריות במעט שמן, עד שהן מזהיבות.
לסיר שבו בושל הבשר מוסיפים את שאר היין ואת מרק הבשר, ומבשלים תוך קרצוף הקרקעית והדפנות, עד שנפח הנוזלים מצטמצם למחצית (כ- 15 דקות).
מוסיפים את הפטריות לסיר ומבשלים יחד במשך 3-4 דקות.
פורסים את הבשר ומסדרים על צלחת הגשה. מפזרים מעליו את הפטריות והרוטב ומגישים. אפשר להגיש קר, ללא רוטב. הערה: מנה זו מבושלת בדרגת עשוי למחצה, וכך גם יש להגישה.
העתקת קישור