חזה עגל ממולא
חזה עגל ממולא
מצרכים
(4 מנות)
1 ק"ג חזה עגל חלב ללא עצמות, עם כיס למילוי (בקשו מהקצב)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
1/3 כוס שמן
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס מרק בקר

למלית:
250 גר` עגל חלב ללא שומן, טחון
50 גר` חזה אווז מעושן, טחון
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס פיסטוק חלבי קלוף וקלוי
1/2 כוס פירורי לחם (רצוי טריים)
מלח ופלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/4 כוס יין לבן יבש
2 ביצים
אופן הכנה
בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית. התערובת צריכה להיות אחידה ורכה - אם היא סמיכה מדי, מוסיפים מעט יין לבן. אם דלילה - עוד פירורי לחם.
ממלאים את הכיס במלית ותופרים בעזרת חוט ומחט.
מתבלים בפלפל ומלח את החזה הממולא ומורחים בשמן.
מחממים מעט שמן בסיר רחב ועבה ועל להבה גבוהה משחימים את הבשר מכל הצדדים. מוסיפים את היין ואת המרק ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך מאוד.
מסננים את נוזלי הבישול, מניחים את החזה הממולא על קרש, מכסים בנייר כסף ומשאירים 10 דקות.
פורסים לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ ומגישים עם מעט מנוזלי הבישול.
העתקת קישור