קדירת בקר בחלב קוקוס
קדירת בקר בחלב קוקוס
מצרכים
(4 מנות)
600 גרם בשר (שייטל, כף), חתוך לקוביות בגודל 2x2 ס"מ
1 כפית זנגוויל טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 בצלים קצוצים
2 או יותר פלפלוני צ`ילי כתושים
1 כף אבקת קארי או משחה
2 כפות עבש לימון (או נענע) קצוץ
1/4 סירופ תמרינדי (להשיג בחנויות הטבע)
2 כפות רוטב סויה
1 קופסת חלב קוקוס
מלח
אופן הכנה
בסיר רחב או בווק מחממים מעט שמן ומשחימים את הבשר היטב בכמה מחזורים. מוציאים את הבשר בכף מחוררת ושומרים אותו מכוסה.
מוסיפים מעט שמן ומטגנים על להבה גדולה את השום והזנגוויל במשך 3 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת. מוסיפים בצל קצוץ, פלפלוני צ`ילי, עשב לימון וקארי, ומטגנים תוך כדי בחישה עוד כ-5 דקות - עד שהתערובת משחימה מעט.
מוסיפים את התמרינדי, רוטב הסויה ואת חלב הקוקוס. מחזירים את הבשר לסיר, ממליחים אם יש צורך, ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעה.
מפזרים על הבשר כוסברה טרייה ומגישים עם אורז לבן.
העתקת קישור