תבשיל בקר בבירה
תבשיל בקר בבירה
ביפן משקים את הפרות בבירה.
בסקנדינביה הן פוגשות את הבירה לראשונה בתוך הסיר.
הבירה לא רק משביחה את הטעם , אלא גם מרככת את הבשר.
מצרכים
(6 מנות)
1 ק"ג בשר רזה לצלי (כתף או פאלש, קאצ`קע, ויסבראטן דק), חתוך לקוביות בגודל 5 x 5 ס"מ
3 בצלים בינוניים פרוסים דק
¼ כוס שמן או שומן אווז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות סוכר חום
3 כפות קמח
2 כוסות בירה לבנה
1 כוס מרק עוף
2 עלי דפנה
2 כפיות תערובת עשבי תיבול יבשים – קורניות, אורגנו ומיורן
אופן הכנה
1. מטגנים את הבצל במעט שומן על אש נמוכה , עד שהבצל מזהיב.

2. מסננים את תוכן המחבת. מחזירים את השומן למחבת ומשאירים את הבצל במסננת עם קערה מתחתיה.

3. מתבלים את הבשר בפלפל ומלח ומטגנים בשומן בכמה מחזורים מעל להבה גבוהה, עד שהבשר משחים מכל הצדדים. מוסיפים שומן לפי הצורך. מעבירים את הבשר המטוגן למסננת עם הבצל.

4. כאשר כל הבשר מטוגן ושחום, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים למחבת את הנוזלים שסוננו מהבצל ומהבשר. מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים מעט בירה בכל פעם ומקרצפים את תחתיח המחבת. מוסיפים את המרק ומבשלים יחד במשך 5 דקות.

5. בתוך סיר עבה מסדרים את הבשר והבצל. מוסיפים עלי דפנה ועשבי תיבול. מכסים את הבשר בנוזל מהמחבת ומוסיפים בירה, אם יש צורך. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

6. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3 שעות. מוסיפים מים, אם יש צורך.

7. בתום הבישול מסירים את השומן מפני התבשיל ומגישים חם מאד, עם תפוחי אדמה מבושלים.
העתקת קישור