שריר הזרוע עם עצם לראש השנה

שריר הזרוע עם עצם לראש השנה

15/09/2006

מאת:השף מאיסטר רפי אהרונוביץ

 

 

 

חומרים ל-8 מנות:

§         8 נתחי אוסובוקו

§         2 מגשים בצלי שאלוט (קלופים, אחד קצוץ ואחד בשלמותו)

§         8 גזרים בינוניים קלופים ושלמים

§         1 שורש סלרי ו-1 שורש פטרוזיליה קצוצים דק

§         2 עגבניות מקולפות ומגורדות על פומפייה

§         מעט תימין טרי

§         מלח ופלפל

§         שמן זית לטיגון

§         כחצי כוס קמח

§         1 כוס ציר בקר (אפשר מקוביית תיבול טובה)

§         חצי בקבוק יין אדום יבש

§         2 כפות דבש

 

חומרים לגרמולד:

§         גרדה מלימון 1 גדול

§         מיץ מאותו לימון

§         1 כוס גרגרי רימון

§         רבע כוס שמן זית

§         חופן פטרוזיליה

§         מעט עלי בזיליקום קצוצים דק מאוד

§         מעט מלח

§         מעט טבסקו

§         כמה טיפות שמן שמשום

§         1 כף גדושה של ג'ינג'ר כבוש (לא חובה)

 

אופן הכנת האוסובוקו:

מקמחים את הנתחים ומנערים. מטגנים בשמן זית בתוך סיר כבד. מוסיפים את השאלוטים, את ירקות השורש, העגבניות וחומרי התיבול היבשים. מבשלים כ- 10 דק'. מוסיפים את הנוזלים (היין והציר) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2.5-2 שעות בחום נמוך, עד שהבשר מתחיל להתרכך מעט ולהיפרד מהעצם. חשוב מאוד לדאוג למספיק נוזלים בתבשיל. אם חסר מוסיפים מים רותחים או יין ומשפרים תיבול.

אופן הכנת הגרמולד:

מערבבים את כל החומרים יחדיו כשעה לפני האוכל וטועמים. אם גרגרי הרימון חמצמצים מדי אפשר להוסיף מעט סוכר.

אופן ההגשה:

על כל צלחת מניחים תוספת שלא תגנוב את ההצגה מהבשר, עם הרוטב המשובח והגרמולד, למשל: קוסקוס, אורז לבן אורז פרא, פולנטה (דייסת קמח תירס) או פירה. מניחים על התוספת אוסובוקו לצדו גזר אחד, עליהם יוצקים כף גדושה מהגרמולד שאת חלקו שומרים כדי לפזר על שולי הצלחת.

אפשרות: מכינים כמות כפולה של גרמולד ומגישים בקערה מרכזית לשימוש באופן עצמאי.
העתקת קישור