קדירת בקר ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
קדירת בקר ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
רכיבים ל-8 מנות

800 גר' נתח כתף בקר טרי חתוך לקוביות 

400 גר' שעועית ירוקה
400 גר' שעועית צהובה
200 גר' בצל (= 1 בצל גדול)
3 שיני שום קלופות וקצוצות
6 שזיפים מיובשים מגולענים

כף גדושה של חרדל
כוס וחצי בירה כהה (אלכוהולית)
1 כף שמן זית
חופן תמרים (50 גרם)
חופן אגוזי ברזיל (50 גרם)

 

אופן ההכנה:
מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל ומטגנים בכף שמן עד להשחמה
מוסיפים את כל שאר הרכיבים (אם משתמשים בשעועית קפואה, יש להוסיפה 20 דקות לפני תום הבישול)
מוסיפים עוד מים לכיסוי כל הרכיבים
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה


הצעת הגשה:
להגיש עם קינואה מסודרת בצורת טבעת, לקשט את הקדרה עם עשבי טיבול ולהגיש

העתקת קישור