קדרת בשר ביין אדום, ג'ינג'ר כבוש ופטריות
קדרת בשר ביין אדום, ג'ינג'ר כבוש ופטריות
זיו מטלון, לשעבר סמנכ"ל המועצה לענף החלב בישראל

חומרים למרינדה:  kdera06-02.jpg

§         2 כוסות יין אדום יבש

§         1 כוס שמן זית

 

חומרים לקדרה (10  אנשים(:

§         2 ק"ג בשר בקר טרי חתוך לקוביות (שייטל, כף, כתף(

§         3 עצמות עם מוח או עצמות אוסובוקו

§         10 שיני שום

§         פלפל שחור טחון

§         1 כוס רוטב סויה

§         2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים

§         סלסלת פטריות שמפיניון שלמות/פטריות יער

§         שמן זית לטיגון

 

אופן הכנת המרינדה:

מערבבים יין אדום ושמן זית. משרים את קוביות הבשר בקערה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

 

אופן הכנת הקדרה:

בסיר ברזל, או סיר קדרה אחר, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר מכל צדדיו, עד להשחמה. מחזירים לסיר. מוסיפים שום, פלפל שחור טחון, ג'ינג'ר כבוש, רוטב סויה, שורש פטרוזיליה, פטריות ומעט מלח. מוסיפים את נוזלי המרינדה. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, או עד שהבשר מתרכך וסופג את כל הטעמים.

העתקת קישור