שיפודי בקר ישראלי

מצרכים
ל- 4 מנות
600 גרם פילה טרי או סרלוין בקר טרי, חתוך לקוביות בגודל 3x3
100 גרם משמשים מיובשים
4-3 בצלים חתוכים לרבעים

למשרה:

3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 כפית זנגוויל טרי מגורר
2 כפות מיץ לימון
2 תרמילי הל שבורים
1 כף זרעי כוסברה שבורים
2 עלי דפנה
2-1 פלפלוני צ`ילי
1 מקל קינמון
מלח
אופן הכנה
1. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה.

2. מוסיפים את הבשר והמשמשים, מכסים ומשהים במקרר במשך 6- 12 שעות.

3. מחממים את הגריל בתנור או את גריל הפחמים. משפדים לסירוגין בשר, רבעי בצל ומשמשים.

4. מנערים את השיפוד על מנת להיפטר מהנוזלים.

5. צולים את השיפודים כ - 8 - 10 דקות עד לדרגת עשוי למחצה. מדי פעם מברישים במשרה.

6. מגישים עם פלחי לימון ואורז או קוסקוס.
העתקת קישור