משרה 2 לשיפודים מבשר ישראלי

מצרכים
(מתאים ל-2 ק"ג בשר)
2 כפות תמצית רימונים (להשיג בשווקים) מדוללת ב-1/2 כוס מים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול מגורר
2 כפות שמיר קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, טחון טרי
מעט סוכר
אופן הכנה
מערבבים את כל המרכיבים או מרסקים במעבד מזון בהפעלות קצרות.
משרים את הבשר, מסננים ומייבשים לפני הצלייה. בעת הצלייה רצוי להרטיב מדי פעם את הבשר במשרה.
הערה: משך ההשריה של בקר לגריל נע משעה אחת לנתחים עדינים במרקם ובטעם כגון פילה או שייטל, ועד 48 שעות לנתחים גסים יותר כגון פלדה (כסליים) או אווזית. מטרתה של המשרה הוא לא רק לתת טעם וארומה אלא גם לרכך את הבשר.
העתקת קישור